AGENDA
BIOGRAFIE REPERTOIRE VIDEO FOTOALBUM CONTACT
HOME

The Magical History Tour

The Beatles gaan nooit vervelen... Nooit!

Tini Boer gitaar, zang

Het is elke keer weer een genot om de muzikale vondsten van de Fab Four te mogen spelen. Uitgaand van het origineel weten wij er met de Magical History Tour toch vaak weer een eigen draai aan te geven….een uitdaging op zich.

Jan van Riet leadzang

Ondanks mijn voorkeur voor het 'ruigere' werk (The Stones) voel ik mij ontzettend thuis in The Magical History Tour. Geen Beatles-pakken en -pruiken en mijn vrije rol als losse zanger is heel prettig. We spelen de muziek van de Fab Four met een ‘randje’ zoals ook Paul McCartney dat tegenwoordig doet. Heerlijk!

Bart van Oort gitaar, zang

Niets is 'gewoon' aan het Beatles repertoire. Van de geniale vondsten tot de psychedelische en soms zelfs bizarre productiemethoden in bijvoorbeeld nummers als A Day In the Life. Het is bij ieder nummer opnieuw een uitdaging om dat op een eigen en eigentijdse manier naar een live-setting te vertalen. 

Han Verbakel basgitaar, zang

Paul McCartney zei eens dat aanvankelijk niemand bas wilde spelen. De bassist was een dikke vent die achterin stond. Toch fijn dat McCartney zich heeft opgeofferd. Luister eens naar de fraaie melodielijnen en het feilloze gevoel voor 'het juiste moment'. Wie zijn partij mag spelen in een tributeband is een geluksvogel.

MHTgroepsfotoweb

Jacques Boer drums

Toen John Lennon gevraagd werd of Ringo de beste drummer van de wereld was antwoordde hij dat ie niet eens de beste drummer van The Beatles was. Kan zijn maar als je van hun liedjes alleen de drumpartij zou horen zou je vaak meteen kunnen zeggen welk liedje het is. Dus ga iik altijd eerst uit van Ringo's partij.

The Magical History Tour giet het repertoire van The Beatles in een eigentijdse jas. Hier wat strakker, daar wat steviger en af en toe een vocaal extraatje, maar je zult altijd The Beatles blijven horen. The Magical History Tour doet dat al tien jaar op Nederlandse en Belgische podia van muziekcafés en theaters en op festivals. De kroon op het werk is op 9 maart 2019 gezet, toen de band was uitgenodigd om in The Cavern in Liverpool te spelen, de club waar The Beatles in de beginjaren zestig hun naam vestigden. Ze traden er bijna driehonderd keer op. Daarna groeide The Cavern uit tot een bedevaartsoord voor elke rechtgeaarde Beatlesliefhebber.
The Magical History Tour speelde in Liverpool de hits uit de begintijd van The Fab Four en het doorwrochte studiowerk uit de latere periode en doet dat ook nu. Aangevuld met minder bekend werk uit beide perioden. Minder bekend, maar niet minder boeiend.