HOME BIOGRAFIE REPERTOIRE VIDEO FOTOALBUM AGENDA CONTACT VRIENDEN

The Magical History Tour

The Beatles Tribute

Een eigentijdse sound, zonder het oorspronkelijke arrangement geweld aan te doen en met bijzondere aandacht voor de unieke elementen in de composities en de onnavolgbare samenzang. Zo laat The Magical History Tour The Beatles voortleven. We spelen de eerste composities van Lennon en McCartney waarmee The Beatles de Liverpoolse Merseybeat ontstegen. Vervolgens veroverden The Fab Four de wereld en bereikte de Beatle-mania een absoluut hoogtepunt. Uit die tijd spelen we de grote hits, de B-kantjes en lp-nummers en de juweeltjes van George Harrison. Daarna kwamen de jaren van intrigerend studiowerk. We brengen live-vertolkingen van nummers van Revolver, Sgt Pepper’s, The White Album, Abbey Road en Let it be. Muziek waarmee The Beatles zelf nooit op het podium hebben gestaan.

Tini Boer gitaar, zang

Het is elke keer weer een genot om de muzikale vondsten van de Fab Four te mogen spelen. Uitgaand van het origineel weten wij er met de Magical History Tour toch vaak weer een eigen draai aan te geven….een uitdaging op zich.

Jan van Riet leadzang

Ondanks mijn voorkeur voor het 'ruigere' werk (The Stones) voel ik mij ontzettend thuis in The Magical History Tour. Geen Beatles-pakken en -pruiken en mijn vrije rol als losse zanger is heel prettig. We spelen de muziek van de Fab Four met een ‘randje’ zoals ook Paul McCartney dat tegenwoordig doet. Heerlijk!

Bart van Oort gitaar, zang

Niets is 'gewoon' aan het Beatles repertoire. Van de geniale vondsten tot de psychedelische en soms zelfs bizarre productiemethoden in bijvoorbeeld nummers als A Day In A Life. Het is bij ieder nummer opnieuw een uitdaging om dat op een eigen en eigentijdse manier naar een live-setting te vertalen. 

Han Verbakel basgitaar, zang

Paul McCartney zei eens dat aanvankelijk niemand bas wilde spelen. De bassist was een dikke vent die achterin stond. Toch fijn dat McCartney zich heeft opgeofferd. Luister eens naar de fraaie melodielijnen en het feilloze gevoel voor 'het juiste moment'. Wie zijn partij mag spelen in een tributeband is een geluksvogel.

MHTgroepsfotoweb

Jacques Boer drums

Toen John Lennon gevraagd werd of Ringo de beste drummer van de wereld was antwoordde hij dat ie niet eens de beste drummer van The Beatles was. Kan zijn maar als je van hun liedjes alleen de drumpartij zou horen zou je vaak meteen kunnen zeggen welk liedje het is. Dus ga ik eerst uit van Ringo's partij.